sayabudakvillage@blogspot.com

sayabudakvillage@blogspot.com
CamcorderrollinG..

Sunday, August 28, 2011

falling in love

megan nicole
alyssa bernal


beepp beepp,,
wa dah jatuh cinta laa,,,
dah dupp dapp dupp dapp ni haa
kencanggggggg~!!!

sweet habis tgk yee,,,,
muka dah nak sama~!!
bila senyum =)
wahhhh,, gugur buah pinggang ke lutut~!!
tapi,,,
konpius,,,
dua skali wa tangkap cintan nihhh,,,

DJ GOT US FALLING IN LOVE~!!

Alyssa Bernal

Megan Nicole



i want duit raya also~!

warhhhhh
beerhenti kerja awal,,,
tak dapat duit raya~!!

MR EUGENE~!!
I WANT DUIT RAYA ALSO~!!


saja budak2 tempat kerja call aku,,
niat hati nak bagi aku jeles la tuu...
jeles ke??
memeyy arrr,,,tak dapat duit raya~!!
nak duit raya~!!!


raya raya

..BB..

wahhhh
selamat hari raya~!!
selamat selamat~!!
raya la sangat kan,,
puasa pon ntah penuh ntah tidak kan??
aku penuh ok,,huu

time time macam ni la nk imbas balik puasa kecik2 dulu,,
org kg jee,,puasa raya kompem meriahh,,ye dop??
yang paling penting,,
masuk je puasa,, raya kompem kena beli mercun~!
ahhaa,, tu benda wajib la kan,,,
ingt hang ja leh bakar2? aku pon bolehh...
kadang2 tu puasa lg sebulan ,, mercun dah beli dahh...
planning weyh~!! POLC..
mercun itu mercun ini suma dah ada,,,
tinggal nk bakar je,,,

yang bestnya dok kg ni,,
klu dulu main mercun suka lawan ngn kg sebelah,,,
haa... pantang dengar bunyi,,,
lawan la dgn kg sebelahh,,
dengan guna lastiknya,,suma skali laa...
kalau meriam tuu jgn tanya laa,,
sebab aku tak penah main,,,huuu
budak baik mana main meriam,,
nanti mak marah,,hahahaha

tapi skang ni lain beb,,
kita orang bandar mana ada mercun2 ni,,
kita main facebook,twitter je,,
mercun pon hantar guna facebook, ym,
asal ada bunyi sudahh,,,
kau ada?kau takda kan??
kau ckap je nak bunyi cmna,,
kita kasi kaw2 dia punya bunyi,,
mcm mana?
kaw kaw dia pnya bunyi,,,
kita boleh setting la dia pnya bunyi ni,,
nak anta masuk ekot henpon pon bolehh,,
xda hal laa...mcm2 bunyi haa boleh anta..
kau boleh?ahaa

tu laa zaman da maju kann,,,
senang memang la senang,,
tp takda keseronokn tu,,
macam kita dulu best,,walaupn susah,,
main mercun apa suma kan,,
yang paling ketara kad raya la,,
ada kau dapat kad raya?
tak dapat kan?
dalam TV pon menipu jee kata dapat kad raya
peminat anta la,,apalaa..
gantung penuh kat office kan,,
kad kosong je,,
aku pon boleh gantung,,,
skang ni suma pakai internet jaa,,,
wish raya,,suma la pakai internet ja,,
nak benda mudah je kan,,
terdelete wish raya tuu,,
takda la lagi,,
tapi kalau dulu anta kad raya simpan bertahun2,,
elok lagi,,
makwe,pakwe,scandal anta kad raya,,
seronokkk,,,
kau ada?? takda kan? ahahaha,,,

dulu la,,
sekarang dah lama tak dapat kad raya,,
ada yang nk bagi tak?
sempat lagi ni,
pos laju ada skang~apa kesahh
dulu setem 30 cent 50 cent..
skang mana main,,,
mau 2 hinggit 3 hinggit pos surat jee..
memeyy arr tak anta kad raya~
beli kad raya je da berhinggit hinggit....

upcoming event : hari raya,, lest than 48 hours.
nak duit raya dtg umah laa,,
lupa nk wish raya,,,
ok ok,,

saya kat sini,, duduknya atas tilam,,
nak ucap selamat hari raya aidilfitri kat semua
family saya,, pak long sy umah sebelah,,
mak su depan umah,, pak jang blakang umah,
anak2 jiran sebelah depan dan blakang umah,
cikgu2 sek sy dlu, mama rasidah ,,sy tak lupa cikgu ok~!!
lecturer2 kesayangn,, oo0o miss syatila, mis roslina, cik pian~!
ustaz marzuki,ustaz kamal, mdam fadzilah~!! mdam alinda,, puan rosmawati,,
mdam salwani dan mdam2 serta lecturer2 yg bnyk lg,,
kawan2 sek,, faiz,amzar,syed,aizat,dikku, izat, pak lah, mon,
hamdi, zul, syazuan, azim, sobri, syafiq, dayah , intan, rogay, nurul,
kwn2 sc 1 , sc 2 , acc 1, acc 2, it 1, it 2,
kawan2 kolej, dak2 PV3 ,, shahid,ajim, amal, asuad,fiq, fad , taqim~!!
geng2 propa,, akmal, dayah, ijam, nana, timah , azza, nudra~!!
kwn2 terbaek,, ayuni a.k.a yun, azril comel, izdi , hapis, azi ,
marina, pika, ninie, fyra bb dan semua2 la,,bnyk sngt weyh,,,,
+++some more facebooker2 + stalker2 + hater2
dengan ucapan...
aku mesti rindu kat hampa semua~!!
ehh..
selamat hari raya aidilfitri
maap zahir dan batin,,

duit raya duit raya,,,,,,,,

Saturday, August 27, 2011

berdikari

BERDIKARI

okk.. dah 4 tahun aku merantau kat KL ni,,
rasanya dah kenal apa tu berdikari kot..
kalau dulu nak apa,,tunjuk ja,,
tak penah pk mak bapak cari duit penat2,,
tapi skang ni dah Alhamdulillah dah kenal apa tu BERDIKARI.
berdiri di kaki sendiri..
penat weyh keja~!!
aku takmo keja boleh??
blaja je sampai tua,,
best~!! hahaha
nak dapat duit bulan2 tu cukup seksa weyh,,
dah dapat tu pon,
tak merasa lama,,
sebab apa?
sebab aku BOROS...okkk...
tapi takda la boros pon,,
cuma over budget ja,, surplus2~! huu
tapi sejak keja ni,,
banyak benda aku belajar,,
BERSYUKUR,,
bersyukur la weyh dengan apa yang kau ada~
jangan nak tamak sangat~
kalau kau tamak sangat,,
bukan semua duit yang kau dapat sumber yang baik~
tak berkat weyhh,,,
dapat pegang ribu2,,
tapi duit hilang cmtu ja,,tak terasa pon,,
tu la yang aku blajar time aku kerja,,
mcam2 ragam ada,
ada yang hati busukkkk...
tak reti bersyukur,,
tamak~!!
yang baik pon banyak =) ..
**jangan tamak,jangan dengki dengan kejayaan org lain,
tiru apa yang depa suma tu buat,
jangan ikotkan nafsu syaitan,,
orang yang tamak selalu rugi,,
tamak mana pon tak kemana suma tu,,
cepat2 la sedar,,
dah boleh bawak berubah dahh....
hari raya dah nak dekat...
persiapan raya?? xda apa pon,,
baju melayu sepasang, CUKUP..
pakai pon setahun 2 kali,, huu,,
raya puasa ,raya haji ,, tu pon klu bangun pagi time raya~!!
raya tahun lepas tak bangun pon~!! hahahaha
ok,, sembahyang raya pon tak p~!
mana tak nya, main futsal malam raya..
liat la nak bangun pagi...
tahun ni InsyaAllah p. .

PUASA.??
PUASA tahun ni lain sikit sbb aku keja time puasa~
haish,, letih tu idok la sangat,.
sebab aku slalu ponteng keja,,
maklumla keja depan SIMMONS..
jual tilam beribu ribu,,
tido pon sedap laa..
brani supervisor marah aku,,
aku manager kot,,,hahaha..,,
ok lg 3 hari lg nk puasa,,
insyaAllah puasa penohh..

i'm coming home~!!
tell the world i'm coming home!!

BUBYE KOTA RAYA
HYE KAMPUNGKU =)
i think i wanna marry you
jus say I DO

Thursday, April 7, 2011

shining friends

hari ni dah 8hb,, dlm masa 22 hari lagi suma akan berakhir, we will start counting for that day,, the day that will make us happy and sad at the same time,,, 30hb april neh suma dah abis diploma, da abis blaja kat tempat yg mula2 aku rasa kami suma taknak p,, taknak jejak kaki pon aku rasa,, sebab masing2 mesti nak masuk U,, tapi skang,,pejam celik pejam celik dah 6 sem sama2 kat sini,, mcam2 berlaku,, sedih plak nk tinggal suma nehh,, dekat sini la aku jmpa kawan2,,sahabat dan tak lupa SCANDAL,, ahahaa,,, scandal2 gak,,mood ak ngah sedih neh,, dari sem 1 sampai la ni banyak kwn aku jmpa,,, mail,pjoi,paih,pendy,lupi,pedo,azam,daus,haziq,budak2 PV,ijam,nana,dayah, nudra & seangkatan larhh... macam2 kenangn ada, ntah la pasneh dapat lg tak nak lepak macam neh,, nak main bowling sama2,, karaoke,,wayang,,, rndu2,, ahha,, azril pon~!! aku tak lupa kat hang~!! ni la kawan aku yang paling comel,, hoho,, azi,ayuni,fara,izdi,apis,,dak2 neh la yg slalu kuar sesama,, tak lupa pnya~ sedih laa,,,ntah dapat ke tak nak lepak sama2 ngan hampa suma neh lagi,, klu dapat pon mesti tak suma dapat join skali,,nt ada dok utara,dok selatan,,timur mana hala nt,, amat tak best~!!! ijam pon,, ak takan lupa WGR~! bnyk berjasa,, jalan2 bnyk tuhh,, kuar ngn kakak,nana,, bila nk kuar sesama lg neh?? sumpah aku rndu nk kuar sama2,, jalan2,,mkn2,, ak tak rasa kita dapat gather ramai2 lg,, nk tngu cmtu,,lmbt lg laa,,,nt suma dah kawin kompem busy,, masing2 ada commitment ,, nak jumpa kena cari masa yg ssuai,, tp ada ke masa yg ssuai tu nnt? macam ssah je nak cari masa ssuai tu,, budak2 PV lak,,dak2 umah aku,, mmng sedih la,, nk kena pisah,,ssh nk dpt hosumtes cm korang~! ssh sng mntak tolong pon sng,, to kawan2 suma,, azril,izdi,ayuni,azi,sakina,apis,ijam,nana,nudra,akmal,azza,fara,timah,dayah,dak2 PV, jumpa lg pas dip nt,, jgn masing2 diam larhh,,,, pas diploma suma bawak haluan masing2,, tak contact pon,,mmng ada yg nak kena pukul larh,, huu,,~!!!!!!! good luck utk final~!!! ada rezeki jumpa lagi ,,, jgn sombong2 kalau jmpa kat mana2,,,!! good luck utk akan datang~!! mood : sedih

Sunday, March 20, 2011

SORRY seems to be the hardest word~

SORRY,, easy to say, hard to forgive,, easy to forgive,hard to forget,, if the word SORRY is high in value,, how many of you willing to pay for it? or you rather to shut up your mouth and keep "zip" your mouth,, until everything will turn back as usual,, you rather acts like nothing happens.. if the words is so expensive, i will pay for it,,as long as i can make you smile once again,, =) .. .. even sorry seems to be the hardest word ..

love the way you are~

i needs hand to hold your hand,, but i don't needs hand to hold your heart...i would rather stay away from you so you will not hurt once again,,but i will never forget to remind you how much i love you,, as much as blue ocean ,, as bitter as panadol,, as beautiful as you ,, ladies in purple, i would say i love you if you could give me a chance to prove how much i love you,, but i know, the day will not coming,, that words will not come from my mouth,, as i used to hurt your heart,, until that day comes, i will keep in silent,, because i will see your smile from my heart,, i will hear your voice from my heart,, i will love you from my heart,, all that i want u to know dear,, u will always remain in my heart and my mind until the day i die~

jom p overseas~!!!

tsunamai mai lagi,,takotnya au,,rasa bersyukur sat dok kat malaysia ni,, xdak kena benda2 mcam tu,, dlu nak sangt p dok overseas nuh,, nak p korea la,,jepun la,, england la,,london la,, la ni bila suma tempat rasa tak selamat,,malaysia gak ada kat hati,, tapi tak kira, nk p gak overseas,, smbung study sana kalau boleh,,hhahaahha,, angan2 nak tngi ja kan,, tgk org la ,,, tp ada la bersyukur tu dlm diri neh,,tmpt laen ada gempa bumi,, gunung berapi apa suma,,tp malaysia selamat,, xda kena apa pon,, syukur2,, time ni ja nak dok malaysia pon,, satg 30 mnit pasneh,, berangn nk p overseas balik la,,hahahahha....

ada apa dengan overseas??

(1) Australia,, ada kangar0o,, weet2,, ak nak naek kangaroo,, nak masuk dalam poket dia,, ahahha,, sbnrya kat ausie neh target nak smbung study ja,, UniSA,, harapan la nak dapat kan,,,hohoho

(2) england ,,, ahaha,, ofkos la nak p old traford,, team faveret aku tuhh,, kompom la kena p,, dari zaman beckham lagi aku minat MU nehh,, the red devils,,,

(3) amerika in general LA in specific,, sbb apa? sebab ada beckham kat sana,,haha,, ak nk jumpa beckham la,, dari dlu minat sampai la,, hajat nk tgk dia maen team england world cup hari tu,,tp x dapat plakk,,xpa2,,,euro ada,,,

(4) LANGKAWI,,hahaha,, overseas gak kan? ni salah 1 plan ngn dak2 kolej ak,,,nk p pas abis diploma neh,,, tp xtau la jadi ke dakk,, baru plan ja,, bnyk lg plan neh,, plan b c d ada lagi,,

(5) italy,, makanan dia best2~!! jom p italy,, asyik tgk dlm tv ja,, sedap2 mknan dia,, teringn aku nak makn,, tp la ni dok kl jarang tgk tv dah,,so x tau la apa mknn baru dia,, yg tau bila tgk cerita jepun BAMBINO,, ttg masakn italy~!! yummmy~!!!!!!!! spageti~!aku suka ok~!

ok balik dalam malaysia ,,, yg hampa nk p overseas nehh,, malaysia pon bnyk tmpt menarik apa,, sbb tu ramai pelancong mai malaysia,, yg kita nk p luar malaysia plak,, sabah sarawak pon tak p lg,, ada hati nk p overseas,, p la tempah tiket flight nuhh ,, air asia rm25 ja ok,, exclude tax la,,,, hohohoho...

haa.,, kat atas td tempat2 yg aku nk p,,tp kan klu tnya budak2 pompuan la ni, mana depa nak p,, mesti semua tau jawapan dia kan,, KOREA, sbb apa? sbb ada SUJU,, ada SNSD, KDW ,, etc,, hahaha,, tu la jwpn depa,, hawat la hensem sngt depa neh,, ak pon terpikat,, yg pompuan pon lawa2 ja,, beku mata nengokk,,,hahahahahahahah,, ok larhhh,,, dari tadi azam aku kat status YM nak study,,tp dak pon,,nak p study dah nehh,,,, selamat2~!!

tahiah top 40 students~!!

hari ni aku kena buat poster untuk budak2 yg berjaya p akademi audit negara tu~!! suma budak2 neh top 40 la dlm test for paper audit,, hebat larh weyh,,, tahniah2~!!! yg tak dapat p tu jangan sedih2~ marks suma dekat2 ja,,xdak beza,, beza 1 2 marks,, suma hebat weyh~!! tahniah lagi,,, dan aku paling malas nk wat poster benda alah nehh,, motif kena buat?? nak kasi gempakk uitm pnya section~!! ok tu ja,,,done,,

budak budak PV3 119~!!

hari ni hujan pulak dahh,ak baru ja "bangun awal" tgh hari nk p bekpes,, tak dan nak keluaq rumah hujan turun dengan lebatnya,, lebat lagi,, makan mee sedap lagi la aku harini,, baru nk merasa makan ikan bakaq,, kawan2 pulak tak bangun tidoq lagi,, mentang2 la hujan kan,, semua dok melengkaq macam ulaq atas tilam masing2,, haa,, tu diaa,,intro,,dah lama aku x jenguk blog aku neh,, perubahan?? xdak apa pon,, cuma follower tambah sorang,, budak kelas aku,, NUR FARA NIA,,ahahah, dia la suruh aku update blog aku nehh,, aku neh pemalas sikit,, ermm,, bnyk la jugak malasnya,, asgnment bertimbun2 tak siap lagi tuh,, tapi macam biasa,, cuti buat cara cuti,, tak payah dok buat rajin sangt la,,,hahahah,, baru la student camneh,tak remaja la hari2 cuti camneh nak bangun awai pagi cuci baju, kemas bilik,,,

haaa,,hari ni aku nak cerita ttg budak2 rumah aku ++ kwan2 aku... dalam rumah aku ada 7 orang penghuni + 1 penghuni tak tetap,,, so total 8 org la semuanya,, semestinya depa ni fizal(aku sendiri), amal, shahid, ajim, asuad, fikri, fadly dan mustaqim~~ ni la kawan2 terbaek aku penah dapat,, antara yg terbaek la,, susah senang suma depa ada,,, apa2adahal calling2 ja,,satg terus mai macam tsunami,, tu la namanya blood brother... apadahal,, kata mmber,,

haa,,yg paling tua dalam rumah aku neh semestinya shahid ataupon org pngl kid@ tugi,, sebab apa?? haa,,tnya la dia sendri,, dlu dia pakai braces,, yg gigi besi tuu,, macam2 kaler dia pakai,,tiap2 bulan dok tukaq kaler ja,,tapi la ni dah tak pakai dah benda tu,, dah hensem dah,,hari2 dok kena ngorat ja akt kolej tuh...time world cup hari tuh dia pakai braces kaler england,, tuu dia,,mau tau la,,big fans england kot,, siap suruh aku beli jersey england kat dia,, dia neh kalau main bola ka futsal ka,,serius hebat,, kaki cam lipas,, masuk sana masuk sini,pastu jatuh tergolek,,,hahahahah,, apa2 pon,,dia mmng hebat,, atlet paling berjaya dlm rumah aku neh,,,,

2nd yg paling muda dalam rumah aku neh ajim,, dia muda setahun drpda aku,, dia lahir tahun 91,, aku lahir 90, shahid lahir 89, .. umoq xdak makna dalam persahabatan ok~!!! haa,, ajim ngn shahid neh classmates aku sem nehh,,, kalau pg2 nmpk muka yg o kelas lambt,, tdoq dalam kelas tu,,muka kami la tu,, xdak orang laen dah,,, lec pon da paham sngt dah perangai kami neh,, smpi da nak dapat warning letter,,,hahahha NAK DAPAT ok,,belum dapat lg~!! ajim neh pndai maen guitar,, dia ada band, CLASSMATES nama band dia, band dari johor,, lagu band dia?? no komen,,hahaha,, dengaq la sendiri, slalu masuk radio,,

pastu amal,,,budak bilik aku,, mmng terbaek la dia neh,,, hidup dia simple ja,, malam berjaga siang tidoq,, hahahah,,, dia neh budak kelantan, lu jangn maen2 ha,,, hahah,, hensem abe nehh,, rmbut da macam korea dahh,, muka ada la sket,, dia kata muka dia mcam yg berlakon winter sonata tu,,dia la kata,, bukan aku,,hahha,,,kalau nak cari crita2 or vdeo korea jepun apa,,dia la orgnya,,x salah lagi,,tgk la brapa ribu collection dia,,,omputeh pon ada,,,,,, BARNEY~!!

nex is fikri~!! dia neh orang nogori,, hensem,,macam lambo,, tau dak lambo tu apa? nanti search katekyo hitman reborn,, tgk la lambo tu karakter yg mana,,, heee,, dlm fb aku pon ada gambaq tuh,,, dia neh sorg lagi terer maen futsal,, dia godek sana godek sini,,, bila dia shoot,,bergegaq jaring,, klu masuk jaring larhhh,,, huu,, PS2 yg kat bawh tu pon,,dia punya,,kami neh maen jaa,, dah nak rosak dah hari2 maen,, non stop,,,, stop la sat time pagi pkul 9 smpi 12 tu,, time suma tidoq,,pastu non stop la,,,,

lepas ni asuad or ashuad,, ahahha,, org dia tngi,,mcam aku,,tp dia lagi tngi,,hahah,, budak anderson neh,, wakil badminton,,kalah dato lee chong wei... badan da macam atlet,,six pack lg,,,hahahahaha,,, aku serius nehh,, try la tgk klu x pecaya,, keja dia 24 jam ngadap laptop + study + msg,, 3 in 1, mmng hebat la dia ni,, jgn dok tnya pasaipa,, nk tau rahsia,, tnya dia la,,,

lepas tu fadly, org pngl dia fad,, dia neh suka maen tangkap2 gambq, macam2 gambaq dia snap,, lawa2 eh dia ambek,, dia ada kamera mahai nuh,,yg org do pakai,, aku pakai cemera hp ja,, xreti nk guna camera mcam tuh,,,hoho, bg la benda apa pon kat dia neh,, suma gambaq lawa,, mmng gila camera dia neh,,xtau sejak bila dia jadi gila camera neh,,,,dia ada kereta baru,,kereta satria w0o,,huuuuhuh

n last skali mustaqim zainal abidin @ adek dia pngl kamarudin,,hahah,, ada la cerita sebalik kamarudin neh, ada junior mana ntah buat2 kenal ngn suma org,,skali dia hentam nama mustaqim neh or mus or taqim ni,, kamarudin,, mmng gelak pecah perut la ktorg time tu,, kamarudin2,,, dia neh la penghuni tak tetap rumah neh,,sat ada sat takdak,,, rumah dia dekat ampang neh ja,,, so dia mai cneh melepak laa,,,,

tu la budak2 tumah aku,, depa mmng terbaek larhhh,,, susah sng mmng sama2,, ada prob la la tu jugak depa ada,,, call ja,, trus sampai,,kadang2 tak call pon sampai,,,hahahha,,,

PV3 119,, hampa la kwn2 terbaek aku kat kolej~!!!! ada lg yg terbaek,, tp hampa antara yg terbaek la,,,,~!!!! bloodbrother~ ^^

Thursday, December 9, 2010

result student uitm,,tahniah semua~!!!

UITM DIHATIKU




bukan UITM ni yer kawan2~!!


alhamdulillah,, result uitm dah kuar,, tahniah kat suma yg dapat DEAN LIST n result cemerlang,, yg laen pon tahniah gak~~ next sem ada lagi,,,kita cuba lagi ya,,,
bagi siapa2 yg tak boleh tgk uitm anta result kat email,try la check,, dia akan update sorang2 dari masa ke masa,, jgn give up eh,,,,pkul 9 nanti kompem traffic jam kat student portal uitm tuh,, yang pasti FACEBOOK pon da traffic jam neh,,haish,, apa cerita? huuu

ni link student portal,, =) =) good luck =) =)




Wednesday, December 8, 2010

saya pakai bedak puteh2 yer awak~!

sekarang u suka i x???

ni haa muka fake mekap~!!

atok bg adiah besday kat nnek,,sweet macam kita kan? =)


Awak, saya suka awk,, wink2** malunya,, **blushing~~ saya nak ngorat awk boleh? =) =) boleh la yer awk,,, eh saya janji pas ngorat awk ni,,sy tak ngorat lagi,, skali je ,,,boleh la eh?? **buat mata comel~~ awk,, sy ikhlas ni ,, tak percaya ke? Eh cuba la percaya,, serious eh sy dok tipu,, buat ap nk bohong,, sy tak suka tipu2 ni,, mak saya cakap,,siapa tipu berdosa,masuk neraka,, ehh takotlah saya,, muda lagi ni,, kawen pon belum,, sebab tu larh saya nak kawen dengan awk ni,, pas kawen nant boleh la sy tipu2,, eh2,, gurau je awk,,hehe,, tak tipu ehhh,,, ini serius,, I suka u,,takkan la I nak tipu u**mata bercahaya~~ kalau tipu pon tipu sunat jer.. eh awk,, xdapat2 lg ke nak ngorat awk ni? Alahai,, I buat muka hensem pon xdapat lagi ngorat u,, kalau I wat muka 20sen kang kompem2 kena reject,, takper arh,, pasneh sy balik mekap tebal yer awk,, sy tau sy itam,,awk tak suka orang itam kan? Nanti balik sy pakai bedak tebal2 yer,, bedak nyonya boleh yer awk? Kat umah sy bnyk bedak tu,,nenek pakai… nak sekotak?**dengan nada serius~~ kompem u pakai puteh berseri2 wajah u,, u dong need 2 buy all the fake mekap anymore, guna bedak nyonya je dah molek sokmo muka u,, tak perlu guna brush pon,,guna jari pon boleh~ saving kan? Kalau u kapel ngn I,,hari2 I bagi u adiah bedak ni,,, nenek I banyak stok kat umah tuu,, sekotak lagi haa… haa,, dulu raja siam pon minat nenek I tau,, seb baik atuk I power,, leh men guitar,, terpegun nenek I,, siap nyanyi lagu akim lagi, “terpegun ku,,melihat muka mu”.. dulu nenek I vogue gitu~~ratu kebaya cakap u~!! tak per larh awkk,,nanti kita datang ngorat awk lg eh,, kita pakai bedak tebal2 ok~!! Sy pegi dulu awk,, **takda respon~~ eh awk,, sy pegi ni,, awak??. .. .. **dlm hati-xper cekkk,,tngu la ak puteh nt,,kau pulak ngorat aku~~..







hati masam macam cuka~

dalam hati kita ada taman,,hor,, iyer larh kan,, kita ada hati,semua orang ada hati tapi tak semestinya dalam hati kita neh selalunya happy je kan? tak kan? kadang2 kita sedih kadang2 kita happy, time sedih tu muka masam je memanjang, tapi kalau masam tu macam sunsweets takper larh,,sedappp~!!! tapi ni haa,,masam macam cuka,, haishh,, dah boleh bawak berubah dahh,, dan kadang2 kita senyum tapi senyuman kita palsu,,bukan apa,, biar kat dalam sedih, tapi luar happy,, sebab apa? sebab nak bagi org2 yg kita sayang neh happy jugak kan? bak kata orang,, " pengorbanan satu perasaan tu mampu melahirkan seribu senyuman" (orang mana je larh yang kata kan**memandai jer) bila kita tengok orang lain happy kita pon tumpang happy jugak larh yer,, happy sokmo~!!

hati manusia ni tak boleh nak predict, macam roller coaster,, kadang2 ada kat puncak,, kadang2 hati tertinggal kat bawah,, banyak ragam larh,, dalam sekelip mata ja boleh bertukar,, tengah happy tetiba boleh jadi sedih,marah,geram,jeles,,, suma ni sebenarnya mainan perasaan ja,, siapa yg dapat kawal memang hebat larh,, wa respect sama lu~!! memang profesional gitu.. tapi tak suma orang kuat nak tempuh setiap dugaan dalam hidup kita neh.. so kawan2,, jaga la hati leklok yer,, mak kawan sy penah cakap "jaga hati orang lain lebih penting darpda jaga hati sendirik" . . . . kadang2 tak salah berkorban asalkan ending nya kebahagiaan~!! macam lagu shahir.. kebahagiaan dalam perpisahan~!!! so,, jagalah hati sebaik mungkin yaa~!!



Tuesday, December 7, 2010

adik saya suka awak~!!

adik saya suka awak~!! klik gambaq untuk baca ya ^^




Wednesday, December 1, 2010

lelaki dan ferempuan~~bersnap pic O_o

kalau lelaki snap pic sendirik posing ayu masuk FB MYSPACE,,

kata perempuan " poyo siot mamat neh,, budget jee "
alahai,,posing sket pon x boleh ker incik ferempuan? abang pon nak nampak ayu jugakk,, =) abang bukan noks yer~
kalau perempuan snap pic sendirik posing maut masuk FB MYSPACE,,
kata lelaki " comel larh u neh,, mnx no ofn boley? YM pon jadik la "
sebb tu la kita slalu nmpk ferempuan2 slalu post kat page mereka NO YM NO FON NO.. =)
NO YM NO FON Number la sngt kan,, kang cair gak ngn kata2 incik lelaki tu,, bagi gak no tepon nya, ayatnya "I TAU U LAIN DARIPADA DORANG,I LEH PECAYAKAN U" .. .. .. sumanya dusta blaka~~ habok pon tarakk

s0 s0 s0,
incik ferempuan fahamilah lelaki ya,, mereka pon nk comel jugak,, =) incik lelaki memang la tak pakai blusher, tapi incik lelaki pndai menggoda~~

incik lelaki pulokk,, jangan dok menggatal sangat ehh,, jgn dok jadi CROCS sangat
yaa,, bahaya sungguh~





Sunday, June 6, 2010

Love itu coklat ~~


LOvE itu cOkLat .. skang den nk berjiwang sket eh.. bagi den,,love tu macam coklat.. kalau manis sumanya indah.. kalau coklat tu pahit penuh duka,, tapi yang manis itu tak selalunya indah dan yg pahit itu tak selalunya penuh duka,, bila time remaja,,org slalu kata darah manis lagi,,manis la sngt kn,, s0 time tu suma yg "sayang" kita nak,,ambik jer kita bg kn,, waktu tu kita neh da macam coklat yg cair dahh.. hati pon dah lembut semacam jer,, pantang dipujuk oleyh si dia,, bertambah cair la coklat tu... silap2 leyh jadi hot coklat... jangan jadi hot coklat sudah laa... kang terlebih hOt terlebih pulak yg dibaginya.. erm,, kalau gaduh pulak,, cam coklat yg hot tu dah dimasukkn dalam fridge,,dah jadi cold coklat,, hatinya sekeras coklat yg dalam fridge tu... tego la apa2 pon,,dua2 xnak mengalah,,asyek menyalahkn 1 sama laen saja.. last2 bila da keras sngt coklat tu sbb terlalu lama dlm fridge,, bila jatuh sket jer mudah pecah.. cmneyh la gak hbungn tu,,bila dua2 dah hati keras cam cold coklat tu.. ssah nak mengalah,,mula la hubungn tu nk retak... so pilih la coklat yg betol2 yarh... jgn dua2 nak hot coklat jer.. maybe better kalau 1 hot 1 cold.. kalau dua2 cold lagi baek kn.. =D .. s0 ch0ose your chocolate nicely~!! ^^_




Saturday, June 5, 2010

meet me~saya budak village,,


haiyola... meet me sayabudakvillage..den bukan la budak jepun or korea.. just budak kampung nak blaja IT jer.. since den baru lagi dlm menge"post" .. betolkan la pa yg x betol.. tp since neyh den pnya blog,,so up t0 me la nk post apa... klu kam0o xsuka ka ap0.. ada den kisah??... komen jer.. kang yg x bet0oL den bet0olkn,, klu kam0o yg x bet0oL,, meh sini neyh den bet0oLkn kam0o tu haa...meh sini meyh... slamat berblog la yerkk....p/s sila beri tunjuk ajar yerp,,kalau degil pukul yerr