sayabudakvillage@blogspot.com

sayabudakvillage@blogspot.com
CamcorderrollinG..

Thursday, December 9, 2010

result student uitm,,tahniah semua~!!!

UITM DIHATIKU




bukan UITM ni yer kawan2~!!


alhamdulillah,, result uitm dah kuar,, tahniah kat suma yg dapat DEAN LIST n result cemerlang,, yg laen pon tahniah gak~~ next sem ada lagi,,,kita cuba lagi ya,,,
bagi siapa2 yg tak boleh tgk uitm anta result kat email,try la check,, dia akan update sorang2 dari masa ke masa,, jgn give up eh,,,,pkul 9 nanti kompem traffic jam kat student portal uitm tuh,, yang pasti FACEBOOK pon da traffic jam neh,,haish,, apa cerita? huuu

ni link student portal,, =) =) good luck =) =)




Wednesday, December 8, 2010

saya pakai bedak puteh2 yer awak~!

sekarang u suka i x???

ni haa muka fake mekap~!!

atok bg adiah besday kat nnek,,sweet macam kita kan? =)


Awak, saya suka awk,, wink2** malunya,, **blushing~~ saya nak ngorat awk boleh? =) =) boleh la yer awk,,, eh saya janji pas ngorat awk ni,,sy tak ngorat lagi,, skali je ,,,boleh la eh?? **buat mata comel~~ awk,, sy ikhlas ni ,, tak percaya ke? Eh cuba la percaya,, serious eh sy dok tipu,, buat ap nk bohong,, sy tak suka tipu2 ni,, mak saya cakap,,siapa tipu berdosa,masuk neraka,, ehh takotlah saya,, muda lagi ni,, kawen pon belum,, sebab tu larh saya nak kawen dengan awk ni,, pas kawen nant boleh la sy tipu2,, eh2,, gurau je awk,,hehe,, tak tipu ehhh,,, ini serius,, I suka u,,takkan la I nak tipu u**mata bercahaya~~ kalau tipu pon tipu sunat jer.. eh awk,, xdapat2 lg ke nak ngorat awk ni? Alahai,, I buat muka hensem pon xdapat lagi ngorat u,, kalau I wat muka 20sen kang kompem2 kena reject,, takper arh,, pasneh sy balik mekap tebal yer awk,, sy tau sy itam,,awk tak suka orang itam kan? Nanti balik sy pakai bedak tebal2 yer,, bedak nyonya boleh yer awk? Kat umah sy bnyk bedak tu,,nenek pakai… nak sekotak?**dengan nada serius~~ kompem u pakai puteh berseri2 wajah u,, u dong need 2 buy all the fake mekap anymore, guna bedak nyonya je dah molek sokmo muka u,, tak perlu guna brush pon,,guna jari pon boleh~ saving kan? Kalau u kapel ngn I,,hari2 I bagi u adiah bedak ni,,, nenek I banyak stok kat umah tuu,, sekotak lagi haa… haa,, dulu raja siam pon minat nenek I tau,, seb baik atuk I power,, leh men guitar,, terpegun nenek I,, siap nyanyi lagu akim lagi, “terpegun ku,,melihat muka mu”.. dulu nenek I vogue gitu~~ratu kebaya cakap u~!! tak per larh awkk,,nanti kita datang ngorat awk lg eh,, kita pakai bedak tebal2 ok~!! Sy pegi dulu awk,, **takda respon~~ eh awk,, sy pegi ni,, awak??. .. .. **dlm hati-xper cekkk,,tngu la ak puteh nt,,kau pulak ngorat aku~~..







hati masam macam cuka~

dalam hati kita ada taman,,hor,, iyer larh kan,, kita ada hati,semua orang ada hati tapi tak semestinya dalam hati kita neh selalunya happy je kan? tak kan? kadang2 kita sedih kadang2 kita happy, time sedih tu muka masam je memanjang, tapi kalau masam tu macam sunsweets takper larh,,sedappp~!!! tapi ni haa,,masam macam cuka,, haishh,, dah boleh bawak berubah dahh,, dan kadang2 kita senyum tapi senyuman kita palsu,,bukan apa,, biar kat dalam sedih, tapi luar happy,, sebab apa? sebab nak bagi org2 yg kita sayang neh happy jugak kan? bak kata orang,, " pengorbanan satu perasaan tu mampu melahirkan seribu senyuman" (orang mana je larh yang kata kan**memandai jer) bila kita tengok orang lain happy kita pon tumpang happy jugak larh yer,, happy sokmo~!!

hati manusia ni tak boleh nak predict, macam roller coaster,, kadang2 ada kat puncak,, kadang2 hati tertinggal kat bawah,, banyak ragam larh,, dalam sekelip mata ja boleh bertukar,, tengah happy tetiba boleh jadi sedih,marah,geram,jeles,,, suma ni sebenarnya mainan perasaan ja,, siapa yg dapat kawal memang hebat larh,, wa respect sama lu~!! memang profesional gitu.. tapi tak suma orang kuat nak tempuh setiap dugaan dalam hidup kita neh.. so kawan2,, jaga la hati leklok yer,, mak kawan sy penah cakap "jaga hati orang lain lebih penting darpda jaga hati sendirik" . . . . kadang2 tak salah berkorban asalkan ending nya kebahagiaan~!! macam lagu shahir.. kebahagiaan dalam perpisahan~!!! so,, jagalah hati sebaik mungkin yaa~!!



Tuesday, December 7, 2010

adik saya suka awak~!!

adik saya suka awak~!! klik gambaq untuk baca ya ^^




Wednesday, December 1, 2010

lelaki dan ferempuan~~bersnap pic O_o

kalau lelaki snap pic sendirik posing ayu masuk FB MYSPACE,,

kata perempuan " poyo siot mamat neh,, budget jee "
alahai,,posing sket pon x boleh ker incik ferempuan? abang pon nak nampak ayu jugakk,, =) abang bukan noks yer~
kalau perempuan snap pic sendirik posing maut masuk FB MYSPACE,,
kata lelaki " comel larh u neh,, mnx no ofn boley? YM pon jadik la "
sebb tu la kita slalu nmpk ferempuan2 slalu post kat page mereka NO YM NO FON NO.. =)
NO YM NO FON Number la sngt kan,, kang cair gak ngn kata2 incik lelaki tu,, bagi gak no tepon nya, ayatnya "I TAU U LAIN DARIPADA DORANG,I LEH PECAYAKAN U" .. .. .. sumanya dusta blaka~~ habok pon tarakk

s0 s0 s0,
incik ferempuan fahamilah lelaki ya,, mereka pon nk comel jugak,, =) incik lelaki memang la tak pakai blusher, tapi incik lelaki pndai menggoda~~

incik lelaki pulokk,, jangan dok menggatal sangat ehh,, jgn dok jadi CROCS sangat
yaa,, bahaya sungguh~





Sunday, June 6, 2010

Love itu coklat ~~


LOvE itu cOkLat .. skang den nk berjiwang sket eh.. bagi den,,love tu macam coklat.. kalau manis sumanya indah.. kalau coklat tu pahit penuh duka,, tapi yang manis itu tak selalunya indah dan yg pahit itu tak selalunya penuh duka,, bila time remaja,,org slalu kata darah manis lagi,,manis la sngt kn,, s0 time tu suma yg "sayang" kita nak,,ambik jer kita bg kn,, waktu tu kita neh da macam coklat yg cair dahh.. hati pon dah lembut semacam jer,, pantang dipujuk oleyh si dia,, bertambah cair la coklat tu... silap2 leyh jadi hot coklat... jangan jadi hot coklat sudah laa... kang terlebih hOt terlebih pulak yg dibaginya.. erm,, kalau gaduh pulak,, cam coklat yg hot tu dah dimasukkn dalam fridge,,dah jadi cold coklat,, hatinya sekeras coklat yg dalam fridge tu... tego la apa2 pon,,dua2 xnak mengalah,,asyek menyalahkn 1 sama laen saja.. last2 bila da keras sngt coklat tu sbb terlalu lama dlm fridge,, bila jatuh sket jer mudah pecah.. cmneyh la gak hbungn tu,,bila dua2 dah hati keras cam cold coklat tu.. ssah nak mengalah,,mula la hubungn tu nk retak... so pilih la coklat yg betol2 yarh... jgn dua2 nak hot coklat jer.. maybe better kalau 1 hot 1 cold.. kalau dua2 cold lagi baek kn.. =D .. s0 ch0ose your chocolate nicely~!! ^^_




Saturday, June 5, 2010

meet me~saya budak village,,


haiyola... meet me sayabudakvillage..den bukan la budak jepun or korea.. just budak kampung nak blaja IT jer.. since den baru lagi dlm menge"post" .. betolkan la pa yg x betol.. tp since neyh den pnya blog,,so up t0 me la nk post apa... klu kam0o xsuka ka ap0.. ada den kisah??... komen jer.. kang yg x bet0oL den bet0olkn,, klu kam0o yg x bet0oL,, meh sini neyh den bet0oLkn kam0o tu haa...meh sini meyh... slamat berblog la yerkk....p/s sila beri tunjuk ajar yerp,,kalau degil pukul yerr