sayabudakvillage@blogspot.com

sayabudakvillage@blogspot.com
CamcorderrollinG..

Wednesday, December 8, 2010

hati masam macam cuka~

dalam hati kita ada taman,,hor,, iyer larh kan,, kita ada hati,semua orang ada hati tapi tak semestinya dalam hati kita neh selalunya happy je kan? tak kan? kadang2 kita sedih kadang2 kita happy, time sedih tu muka masam je memanjang, tapi kalau masam tu macam sunsweets takper larh,,sedappp~!!! tapi ni haa,,masam macam cuka,, haishh,, dah boleh bawak berubah dahh,, dan kadang2 kita senyum tapi senyuman kita palsu,,bukan apa,, biar kat dalam sedih, tapi luar happy,, sebab apa? sebab nak bagi org2 yg kita sayang neh happy jugak kan? bak kata orang,, " pengorbanan satu perasaan tu mampu melahirkan seribu senyuman" (orang mana je larh yang kata kan**memandai jer) bila kita tengok orang lain happy kita pon tumpang happy jugak larh yer,, happy sokmo~!!

hati manusia ni tak boleh nak predict, macam roller coaster,, kadang2 ada kat puncak,, kadang2 hati tertinggal kat bawah,, banyak ragam larh,, dalam sekelip mata ja boleh bertukar,, tengah happy tetiba boleh jadi sedih,marah,geram,jeles,,, suma ni sebenarnya mainan perasaan ja,, siapa yg dapat kawal memang hebat larh,, wa respect sama lu~!! memang profesional gitu.. tapi tak suma orang kuat nak tempuh setiap dugaan dalam hidup kita neh.. so kawan2,, jaga la hati leklok yer,, mak kawan sy penah cakap "jaga hati orang lain lebih penting darpda jaga hati sendirik" . . . . kadang2 tak salah berkorban asalkan ending nya kebahagiaan~!! macam lagu shahir.. kebahagiaan dalam perpisahan~!!! so,, jagalah hati sebaik mungkin yaa~!!



No comments:

Post a Comment